maanantai 26. joulukuuta 2011

"Oli synkkä ja myrskyinen yö..."

Viime yönä myrsky riehui, oikeastaan ulkona on vieläkin myrsky! Aamulla on 9 astetta lämmintä - haikeudella ajattelen viime joulua. Silloin oli paljon lunta ja pakkasta.

Tänä jouluna on ollut talo täynnä ihmisiä: kuusi aikuista, viisi lasta ja kaksi koiraa. Lilli muutti takaisin Suomeen. Ihmispaljous on tehnyt sen että talo on ollut täynnä hälinää. Ja makupaloja!  Varsinkin se "Toukka", se pienein ihminen jokoa on vain yksi vuotta, oli ihana syöttäjä. Sen käsistä sai napattua milloin mitäkin - piparia tai leipää, omenaa tai porkkanalaatikkoa. Tosin se ei ollut sallittua silloin kun aikuiset näki, onneks ne ei aina nähneet. Opin myös äkkiä sen että jos annoin "Toukan" rauhassa repiä minua turkista tai hännästä tai antaa mulle haleja niin sain aikuisilta kehuja ja joskus namejakin. Nameja en edes olis tarvinnu. Sehän on ihana se "Toukka".

Nyt kaikki vieraat ovat lähteneet. Rauha ei kuitenkaan ole laskeutunut sillä ulkona myrsky edelleen riehuu. Ja sähköt katkeilee jatkuvasti. Tosin nuo asiat taitaa haitata ihmisiä enemmän kuin minua. Tänään meinaan nukkua piiiiitkät päikkärit.

Tapaninpäivä terveisin,
Viki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti