keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

"Shokkihoitoa" agilityssä

Eilen oli ekat ulko agilitytreenit. Olin jo etukääteen päättänyt ottaa "kovat keinot" käyttöönVikin haukkumisen kitkemiselle radalla. Vikillä on tapana nostaa meteli kun ei oikein tiedä mitä pitäis tehdä tai jos se haluaa tehdä jotain muuta kun mitä minä käsken.

Hiekkakenttä oli täynnä vettä ja mutaa... Eka este oli rengas jonka jälkeen tuli pari aitaa ja sitten kepit. Ekalla yrityksellä Viki ei hypännyt renkaasta vain livahti ohi. Käskin Vikin takaisin alkuun - tyttö ei totellut vaan aloitti haukkumisen. Kielsin kerran ja kävelin radalta pois! Vikin ilme oli aika yllättynyt "Hei minne sä meet? Mä haluan hyppiä!". Yritimme uudestaan kun tuli meidän vuoro. Nyt Viki nätisti hyppi renkaan ja ensimmäisen esteen. Toiselle esteelle oli niin jyrkkäkäännös että Viki innostuksessaan juoksi ohi. Haukkuminen alkoi heti kun pyysin koiran takaisin esteen taaksa. Toistin saman "shokkihoidon" - kielsin ja kävelin pois.

Vaikka Lagotto oppii nopeasti, niin nyt kävelin tunnin aikana radalta pois 8 kertaa, aina yhtä pettynyt koira kintereillä. Loppujen lopuksi Viki kuitenkin tajusi mistä on kyse, jos riitelee ei saa hyppiä! Tunti päättyi pariin hienoon suoritukseen - koko rata (rengas, aita, aita, kepit, aita, aita, aita, putki, A, aita, aita, aita) meni läpi ilman virheitä! Hienoa Viki. Itse kaipaan jalkoihini lisää vaiuhtia, Vikillä sitä riittää! Katsotaan miten ensiviikolla sujuu - muistaakohan Viki mitä tapahtuu jos radalla haukkuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti