torstai 8. huhtikuuta 2010

Elämäni koirat - osa 1

Vaikka tämä on Vikin blogi, minä voin ihan itse päättää mitä tänne kirjoitan :)
Nyt päätin aloittaa uutta "muistelmaosuutta" nimeltään Elämäni koirat. Olen aina rakastanut eläimiä ja erityisesti koiria. Näissä kirjoituksissa muistelen vanhoja, jos haluat lukea vain uusia lagotto juttuja niin jätä suosiolla nämä "Elämäni koirat" jutut väliin!

- 1977
Kun olin pikku tyttö (alle kouluikäinen) asuimme kerrostalossa. Meidän perheeseen ei kuulunut koiraa taikka mitään muutakaan eläintä. Kerrostalon pihalle näkyi viereisen vanhan puutalon takapiha. Tapahihan punaiseen koiraankoppiin, vajan viereen, oli koira kytketty kettinkiin. Koita oli muistaakseni musta. Sen nimeä en muista. Se haukkui vihaisesti jos meni liian lähelle. Se oli pelottava, silti sitä piti käydä katsomassa kaukaa. Onneksi pihojen välisessä ojassa kasvoi "polttaraisia" (nokkoset ovat Kokkolassa polttaraiset!), muuten olisin varmaan mennyt liian lähelle...

Urheilukentän lähellä omakotitalossa asui äitin tuttuja, en muista tarkaan ketkä ihmiset oli kyseessä. Muistan kuitenkin että niillä oli Lassie koira! Olin aina niin onnessani kun kävimme koiraa katsomassa. En muista että ikinä olisimme käynneet talossa sisällä - ehkä kävimme hakemassa sieltä isompia sisaruksia kotiin. En todellakaan muista, muistan vain sen ihanan koiran (jonka nimen valitettavasti olen unohtanut) joka oli ihka oikea Lassie.



3 kommenttia:

  1. mites voit muistella vanhoja kun et tunnu muistavan mitään kirjoituksessasi?

    VastaaPoista
  2. Sen naapuritalon koiran nimi oli RINGO! t isoveli

    VastaaPoista
  3. Kiitos rakas isoveli - niinhän se oli! Se oli siinä talon pihassa joka oli traktorin takana.

    VastaaPoista