maanantai 23. marraskuuta 2009

Lagoton "helppohoitoinen" turkki

Kun hankin Lagoton, luulin että hankin koiran jonka turkki on helppohoitoinen. Ei harjausta eikä karvanlähtöä. Viime viikonloppuna Vikin turkin parissa aikaa kului tähän malliin:

Perjantai
  • 17.30 - 19.00: takkujen suihkuttaminen takkujen selvitys aineella + takkujen selvitystä. Sain selvitettyä  vain osan niskasta.
  • 20.00-21.00: lisää takkujen repimistä (Viki parka...)
Tuloksena oli iso kasa huopaa...


Lauantai
  • 8.30 - 9.30: takkuisten tassujen selvitys - ja turkin karstaus - tuloksena jääkarhun-pentu!
  • 10.30 - 13.30: Varsinaisten lagottojen lenkki - aloitettiin vesisateessa, kotiintultaessa kaivattiin aurinkolaseja - mahtava päivä! Paikalla oli viisi suloista koiraa.
  • 13.30 - 14.00: Koiran pesu (arvatkaa kuinka "puhdas" se oli lenkin jälkeen - jääkarhun pennusta ei ollut enää tietoakaan :))
  • 16.00 - 17.30: Trimmausta, trimmausta... Nips naps, nips naps. (Nyt pysyt kyllä hetken paikalla! En mä voi lekata sun tassua jos se on sun alla. Ei nämä sakset pure. Ihan rauhassa - ei tämä enää kauan kestä. Ei se haittaa jos vähän tukistaa... Ska man vara fin, får man lida pin). Samalla huomasin että en todellakaan ollut saannut kaikkia takkuja auki. Etutassujen "kyynärpäät" ja koko rintakehä oli vielä täyttä takkua.
  • 19.00 - 20.00: Lisää trimmausta
Lauantain tulos oli kassillinen karvaa ja kivat muistot Lagotto lenkiltä!


Sunnuntai
  • 10.00 - 11.00 Kaivoin jälleen sakset esiin. Turkin viimeistely.
Nyt minulla on hieno tyttö! Suht lyhyt turkki ja kauniisti leikattu pää (jos näin ihan itse saan kehua!).

Mihin viikonloppu oikein meni?

3 kommenttia:

  1. Voi apuaaa! Täälläkin on lagotto, jonka turkki on vailla perusteellista (loputonta!) hoitoa.
    Onneks huomenna on vapaapäivä, niin voi availla, harjailla, leikata, pestä, repiä, hoitaa, harjata, leikata jne. vaikka koko päivän.

    Ei pitäis koskaan lähteä tutkimaan sitä turkin kuntoa tarkemmin.. kun se kaukaa kuitenkin näyttää hyvältä, ja heti tulee huono mieli kun hypistelee ja löytää uuden rastan ;P

    Indykin on siis suurimmaks osaks vaalee, ja karva on ihan pumpulia. Rinta on huopaa, jalat on rastaa ja muu koira puhasta takkua!

    VastaaPoista
  2. Vikin karva on myös täyttä pumpulia, paitsi siis se joka on huopaa... Olen vähän miettinyt että pitäisikö mun vaihtaa ruokaa - saisikohan turkki siitä apua?

    VastaaPoista
  3. Ruuan vaihtaminen taitaa olla aika pitkä prosessi, kun menee sitten pari kuukautta aina ennenkuin eron huomaa turkissa ja sääkin vaikuttaa.
    Onneksi Indyssä on sentään sitä ruskeatakin karvaa, joka on ihanan takutonta ja kiharaa.
    Meillä haaveillaan jo turkin alasajosta, joka on suunnitteilla ensi kuussa :)

    VastaaPoista