torstai 15. lokakuuta 2009

Räminäpurkki

Viime viikon agilitytreeneissä yksi tuttu lainasi minulle hetkeksi käyttöön räminäpurkin. Itse en ennen ollut ikinä moisesta edes kuullut. Kyseessä on siis peltipurkki (tutulla oli tyhjä redbull tölkki) jonka sisällä oli kiviä tai jotain muuta kovaa. Kun koira käyttäytyy huonosti, purkki lentää rämisten koiran viereen maahan.

Vikillä on paha tapa haukkua treeneissä, varsinkin silloin kun joutuu odottamaan. Viki ei ymmärrä että ei koko ajan voi olla sen vuoro hyppiä... Räminäpurkki teki ihmeitä! Purkki lensi vain kerran maahan Vikin viereen ja haukkuminen loppui siihen!

Tälläviikolla minulla olikin taskussa ihan oma räminäpurkki - peltinen Läkerol-rasia jossa täytteenä on ruuveja. Rasia mahtuu hyvin taskuun. Tällä kertaa riitti, kun rämistelin rasiaa kädessäni silloin kun Viki oli levoton ja haukkui. Ihme ja kumma - koira oli paljon rauhallisempi ja treenit onnistui hyvin! Tosin sinne A-n päälle pitää aina kiivetä ihan vahingossa. "Äiti - tarkoitithan sä että kiipee A:lle vaikka sanot putkeen?!?" Alussa Viki oli niin täpinöissä, että se meni kepit jotenkin hassusti loikkien. Kun pahimmat hepulit ja hyppimisvimmat oli tyydytetty myös kepit tuli suoritettua mallikaasti!

1 kommentti:

  1. Miten Viki ollut näin kauan hiljaa eikai vain ole Räminäpurkit tietokoneen vieressä!!??

    VastaaPoista