keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Lihotus-kuuri ja Match Show

Parisen viikoa sitten kyselin kasvattaja Kaijulta neuvoja Vikin laihuuteen. Viki painoi silloin vain 8 kiloa, oli tosi laiha. Sain neuvoksi syöttää Vikille koirien jauhelihaa ja kermaviiliä nappuloiden lisäksi. Kaiju muistutti myös matokuurin antamisesta. Samaan syssyyn Vikiltä loppui ruoka. Olen syöttänyt sille Nutro Choisen Lamb & Rice ruokaa. Kun menin sitä ostamaan, sitä ei, yllätys yllätys, löytynytkään kaupasta! Ruoka tulee Amerikasta (tosi ympäristöystävällistä syöttää sellaista suomalaiselle koiralle...) ja teihtailla on ollut toimitusvaikeuksia. Ainoana vaihtoehtona hyllystä löytyi vielä saman merkkistä penturuokaa. Ostin siis sitä.

Takasin lihottamiskuuriin: jos haluat lisätä koirasi painoa, syötä sille: kermaviiliä, koirien jauhelihaa ja penturuokaa. Ja muista antaa koiralle matokuuri!

Vikille on tullut kaksi kiloa lisäpainoa! Painaa nyt 10kg! Olemus on kokonaan muuttunut. Viki on kyllä edelleen laiha, mutta on nyt terveen laihan näköinen. Vähän kyllä pelotta miten helppoa oli saada lagotolle lisäpainoa, sille on varmaan helppoa saada liikakiloja myös?!

Sunnuntaina Viki sai periä poikien vanhan punkan - sinne oli tosi kiva mennä uimaan! Viki tunki koko kuonon veden alle ja teki ilmakuplia nenällään.

Viime viikolla kävimme Match Show:ssa! Vikin turkki oli pesemättä, ja minun suorittamani trimmauksen jälkeen, aika huonossa kunnossa muutenkin. Mutta lähdimme sinne oppimismielessä. Pentuluokassa oli 36 koiraa! Tosi paljon! Muita lagottoja ei näkynyt paikanpäällä. Viki sain sinisen nauhan, eikä sijoittunut viiden parhaan joukkoon. Mutta osasi käyttäytyä hienosti! Siitä on todisteena oheinen kuva:

Tuomari ei valitettavasti tuntenut lagottoja ollenkaan (mahtoiko edes tietää minkä rotuinen Viki oli!?) koska kysyi minulta: "Katsotaanko noita yleensä pöydällä?"
Olemme menossa 15.6 näyttelyyn Raisiossa. Silloin on oikea näyttely kyseessä. Toivottavasti Viki osaa silloin käyttäytyä yhtä hyvin. Ennen sitä pitäisi löytää aikaa käydä Kaijun luona trimmattavana - tuota turkkia pitää kyllä siistiä!

Lopuksi vielä kukkia äidille ja anopille - tiedän että ainakin te käytte lukemassa Vikin touhuista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti